Bagerens teboller

image

Jeg troede ikke at det var muligt at lave så lækre, luftige boller i min alm ovn. Jeg har altid tænkt at det er fordi bageren har de store dyre ovne som kan alt muligt men jeg må æde mine ord igen, for dette er de mest fantastiske boller præcis som dem man køber ved bageren.

Opskriften giver 16 boller.

  • 1 stk. Æg
  • 2.5 dl. Mælk
  • 50 g. Gær
  • 50 g. Sukker
  • 500 g. Mel
  • 100 g. Smør ( blødgjort)

Varm æg og mælk i en gryde til ca. 30 grader. Kom det i en skål sammen med sukkeret. Opløs gæren helt. Tilsæt mel lidt af gangen og ælt grundigt. Når 1/2 delen af melet er kommet i tilsættes smørret og derefter det sidste mel. Ælt grundigt i ca. 10 minutter. Dejen er meget blød.  Stil dejen til hævning i 12 minutter. Form 16 boller ud af dejen og stil dem til hævning i ca. 40 minutter. Varm ovnen op til 210 alm. Ovn. Bag i 10-12 minutter til de er gylden brune.