Rababerkage med marengs

image

I weekenden lavede jeg denne dejlige kage. Det er jo med at nyde de dejlige rababer mens de er her. Opskriften fandt jeg i Femina.

Bunden:

 • 125 g blødt smør
 • 125 g sukker
 • 4 æggeblommer
 • 250 g hvedemel
 • 2 tsk. bagepulver
 • 1 dl mælk
 • 1 springform (24 cm i diameter)

Rabarberkompot :

 • 1 bundt rabarber, ca. 800 g
 • 1 spsk. Vanillesukker
 • 150 g sukker

Marengs :

 • 4 æggehvider
 • 200 g sukker
 • 2 spsk. flormelis

Rabarberkompot: Rens rabarberne; skær dem i stykker på 2 cm, kom dem i en gryde med sukker og vanilje og kog det til kompotten har en fin konsistens. Afkøl det let.

Kagebund: Rør smør og sukker hvidt og blødt med håndmikseren Rør æggeblommer i, 1 ad gangen. Sigt mel og bagepulver over dejen, og vend forsigtigt dejen sammen med en ske, mens du tilsætter mælk, lidt ad gangen. Fordel dejen i en smurt springform. Bag kagen i 15 minutter ved 175°. Tag din kage ud, og lad ovnen være tændt.

Marengslåg: Pisk æggehviderne med en elpisker, til de skummer. Tilsæt sukker, lidt ad gangen, mens du pisker, og pisk, til æggehviderne er helt stive. Smør rabarberkompotten over kagen i formen. Fordel forsigtigt marengsmassen ud over rabarberkompotten. Drys flormelis gennem en sigte over marengsen. Sæt kagen tilbage i ovnen i 15 minutter, til marengs-låget er gyldent på toppe. Velbekomme

image