Spinattærte med forårsløg, feta og seranoskinke

image

Aftensmaden i dag kom til at bestå af denne lækre tærte med lidt grøn salat til.

 • 2 ruller butterdej
 • 2 poser frisk spinat, eller 1 pose frosset.
 • 1 bundt forårsløg, i skiver
 • 150 g. Feta i tern
 • 4 stk. Æg.
 • 3 dl. Cremefraiche 18%
 • 1 dl. Fløde
 • lidt revet muskatnød
 • salt og peber
 • olie til svitsning
 • 1 pakke ristet seranoskinke, hakket

Svits forårsløg i lidt olie og kom spinaten ved og svits det. Hæld evt. Vand fra. Kom fetaen i og ven rundt. Tag gryden af varmen. Pisk æg, cremefraiche og fløde sammen, kom muskatnød og salt og peber i. Hæld æggemassen ned til spinaten og vend rundt. Tag en lille bradepande som passer i str. Med butterdejen, det må godt gå lidt op af kanterne. Kom bagepapir i bradepanden og butterdejen. Kom den hakkede seranoskinke i spinaten og hæld det hele i bradepanden. Kom den sidste rulle butterdej over og tryk kanterne sammen, skær evt. Overflødig butterdej fra. Pensel evt. Overfladen med lidt æg. Bag ved 200 grader i 45 minutter.