Spicy kikærtegryde med nanbrød (vegetarisk)

Kikærtegryde vegetarisk

En lækker vegetarisk vinterret, som varmer helt ned i storetærende;-) Opskriften har jeg fundet inspiration til fra en side der hedder anna-mad.dk

 • 1 løg
 • 1 spsk. karry
 • 1 stor tsk. stødt spidskommen
 • 1 tsk. stærk paprika
 • 1 spsk. tørret rosmarin
 • 1 aubergine
 • 300 g kartofler
 • 1 dåse flåede tomater
 • 3 dl grønsagsbouillon (eller 3 dl kogende vand rørt med grønsagsbouillonterning)
 • 1 rød peber
 • 1 dåse kikærter
 • salt, peber, sukker

 

 

Pil løget og hak det fint. Steg løggene i lidt olivenolie i et par minutter sammen med karry, paprika, spidskommen og rosmarin. Skær  auberginen i tern og kom det ned til løgene sammen med Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Når auberginen er blevet brun , skal du komme kartoffeltern, flåede tomater, grønsagsbouillon, sukker og godt med salt og peber i gryden. Lad det koge op og lad det herefter simre under låg i cirka 20 minutter, til kartoflerne er blevet møre. Skær rød peber i tern, dræn kikærterne og kom begge dele i gryden. Lad det hele simre sammen i 10 minutters tid og smag det til med salt, peber. Server med nanbrød og en klat creme fraiche til.