Æggekager med spinat og svampe

 

Æggekage med spinat og svampe1

I dag blev det til en omgang æggekage, her i en variation med spinat og svampe som jeg fandt inspiration til hos Mayers. jeg har dog ændret lidt i opskriften.

  • 6 æg
  • 1 spsk. Mel
  • 1 løg
  • 100 g markchampignoner
  • 100 g blancheret spinat
  • 400 g kogte kartofler
  • 2 dl letmælk
  • salt og peber
  • Olie eller smør til stegning.

Pil løget og snit det fint. Rens champignonerne. Steg løg og champignon i fedstoffet på en pande, krydr med salt og peber. Tilsæt spinat og kartofler, og vend rundt med løg og champignon. Kom det i en lille bradepande beklædt med bagepapir, og fordel det jævnt. Pisk mælk og mel sammen så der ikke er klumper i og tilsæt så æggende og pisk det hele sammen. Hæld det over grønsagerne og bag det i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter  til æggemassen har sat sig og er let gylden på toppen. Server med rugbrød og frisk klippet purløg.